torsdag 30 juli 2009

En sliten vagn på en sliten IP

Tre saker som jag just nu gillar:
1. äta oliver
2. tre nya böcker på bordet framför mig
3. löpningen som jag fick till idag

Just nu sitter jag och knaprar gröna stora underbara oliver. Gott så in i bengen. Vilgot sover lite eftermiddag och jag har precis varit ute och hämtat ett bokpaket med tre nya underbara böcker.
Den första boken är Happy Yoga - 7 skäl att släppa taget. En bok som jag aldrig skulle inhandlat om det inte varit för en bokcirkel på nätet som jag är med i. Många där är tydligen yogautövare och det sägs att man inte behöver syssla med yoga för att gilla den så jag testar. Den andra boken heter Berättelsen om Edgar av David Wroblewski. En tjock och härlig bok som jag längtar efter att påbörja. Måste bara läsa om yogan först... Tredje boken Daniel´s running formula av Jack Daniels (roligt namn) handlar ju såklart om löpträning och är Tröskelkungens bibel. Jag ska läsa den och bli lika snabb som Tröskelkungen:)

Så till det som bloggen handlar om, löpning. Jag gick till SATS idag med Vilgot i vagn bara för att bli informerad om att det inte var någon barnpassning på fm. Jag hade läst fel, såklart! Jag började knalla hemåt igen och beslutade mig för att testa gamla vagnen med Vilgot i på Hästhagens IP. Det visade sig att det gick alldeles förträffligt bra att springa runt en sliten IP med en sliten fyrhjulad vagn. I 4k hängde vagnen och Vilgot med sen hade Vilgot slocknat vilket var super för jag hade tänkt köra korta intervaller och det är ju lite lättare att göra utan en vagn. Så jag ställde mitt ekipage åt sidan och gjorde 4x2min, vila 1min, 4x1min,vila 30 sek, 4x30 sek, vila 15 sek. nerjogg. Totalt ett pass på 11k och jag insåg att bara viljan finns så går det mesta att göra.

onsdag 29 juli 2009

Stress av att låta dojjorna vila.

Vi lämnade Laholm idag och är nu åter i storstan. Jag sitter här och bloggar när jag egentligen skulle ha varit ute och sprungit. Men det fanns inget i mig som ville det idag så det gick helt enkelt inte att ta sig ut. Jag har beställt böcker på Adlibris och skulle hämta dom istället men jag var för sent ute så det får bli ett inlägg på bloggen istället. Det finns inget på tv och Mr D tränar.

Några kort på Vilgot delar jag med mig. Jag vet hur jag ska göra med mobilen nu. Det kanske blir lite kort här framöver trots allt.
En fråga, kan ni känna er stressade över att ni inte tränar? Jag måste erkänna att jag känner mig lite stressad över att jag stannat hemma ikväll samtidigt som jag känner att benen är möra och att det verkligen inte finns något i mig som vill ut. Det har väl med Prinsens minne den 15 augusti att göra men va fan jag springer för att det är kul och för att själen mår bra av det. Är det då inte lite halvpatetiskt och tramsigt att bli stressad över något som man för tillfället inte alls känner ett sug efter?!

tisdag 28 juli 2009

Dubbelt upp!

Jag har lyckats med något som jag inte tagit mig an på år och dar... Jag har tränat två gånger på en och samma dag HEJA MIG! I morse efter 09.00 stack jag, Vilgot och morfar ut till slingan i Mellbystrand där jag sprang 10k och killarna promenerade ca 1k. Underbara unge, han älskar vara ute och gillar skogen skarpt. Underbara morfar som följer med Vilgot på hans upptäcktsfärd i det gröna paradiset.

Nu ikväll följde jag med en vän ut och körde 60 minuter crosstraining på samma ställe. Vi kutade och hade styrka på olika stationer. Vi avslutade passet med korta äckelintervaller i sanden. Jag blev rejält trött och ska nu spana in utbudet av liknande träning i Malmö.

Nu är det mammas vansinnigt goda mat som ska ner i magen och göra nytta. Imorgon kör volvon oss ner till Malmö igen. Veckan som kommer skall förhoppningsvis bjuda på ännu mer härlig träning. Hej så länge.

måndag 27 juli 2009

Inget sprunget men ny mobil och en glimt på en åsna

Jag har fixat en ny fräsig mobil idag. Vilgot hade slemmat ner min gamla så mycket att den faktiskt inte gick att använda mer. Efter att ha varit mobillös i några dagar nu har jag så äntligen fixat en ny. Utan mobil är man avskärmad från välden vilket i min värld kan vara jäkligt skönt. Jag är ingen telefonmänniska som sitter och snackar i telefon flera gånger om dagen och tycker man dessutom om att hänga med sig själv ja då överlever man att inte ha mobiltelefon i några dagar. Jag förstår om ni tycker att jag låter tråkig men jag gillar ensamheten (den valda förstås). Tyvärr ges den inte så stort utrymme längre efter Vilgot inträde i mitt liv men för mig är det viktigt med de ensamma stunderna. En del är så jäkla rädda för att vara ensamma. De kan inte gå på bio ensamma, de kan inte äta ute ensamma, de kan inte bara sitta hemma en lördagskväll ensamma. Allt det älskar jag och jag värdesätter de stunderna mer idag än tidigare när jag kunde ta dom för givna. Jag tror att alla som gillar det här med löpträning är halvt enstöringar:) Mycket av vår träningstid spenderar vi ensamma med våra tankar och vår svett. Jag säger inte att det är så, det är bara mina funderingar (så att ingen tar illa vid sig).

Nog om det. Jag kan nu med min nya mobil ta kort på mig själv och på alla andra som vill vara med på bild. Jag ska bara lära mig att föra över bilderna till datorn så ni kan få se dom. Det är faktiskt mycket roligare att läsa en blogg med bilder i än med bara text men så är jag alldeles för lat för att ta kort och sen föra över dom, kanske det blir lättare med mobilen eller så fortsätter jag kanske helt att skita i att lägga upp bilder. Vi får väl se.

Idag då, ingen träning även om det var inplanerat 10k. På något vis blev det bortsollat bland en massa härlig barnlek, trivsel med mor och far och läggning av Vilgot. Jag är trött i kroppen från igår men kände ändå att det inte var så farligt att jag inte pallade ett varv runt kvarteret. Jag och Vilgot är hos mormor och morfar på SPA som jag kallar det. Spa för mig och två lekledare till åt Vilgot. Jag får sova ett par timmar mer och Vilgot får service 24h. Alla vinner på det. Det är cirkus i lilla Laholm och vi har varit uppe och tittat på djuren. Det fanns hästar, en åsna och en massa hundar. Vilgot är tokig i hundar och blev givetvis överlycklig när han fick se så många på en gång. Åsnan var också en höjdare även om han nog trodde att detvar en stor hund. Jag har tagit bild på åsnan men misslyckades med att ladda ner bilderna från kameran.

Imorgon blir det springa av igen. Sov gott.

söndag 26 juli 2009

18k i 4.44-fart

Om tre veckor ska jag springa Prinsens minne i Halmstad. Loppet är 2,1 mil, en halvmara. Jag gillar halvmaror eftersom man kan trycka på utan att det sliter för mycket på kroppen. Mitt tidsmål på Göteborgsvarvet klarade jag inte, jag bommade med 2.20 minuter. Jag kan inte säga att jag var besviken. Jag hade aldrig sprungit någon halvmara och visste inte att det fanns så många backar i Göteborg:) Jag vet inte hur banan ser ut på Prinsens minne för trots att jag kommer från Laholm som ligger ca 3mil från Tylösand i Halmstad har jag aldrig sprungit längs Prins Bertils stig. Mitt tidsmål för loppet 15 augusti är detsamma som på Göteborgsvarvet, 1.40.
Jag ska hem till Laholm imorgon och kanske hinner jag reka banan lite.

Idag var jag ute och skulle samla ihop lite kilometrar inför loppet. Det var ett tag sedan jag sprang mer än 15k. Idag blev det 18k och jag hade tankarna inställt på 20k efter att ha sprungit 10k. Vid 17k kände jag att jag inte ville mer utan la på ett krut och spurtade in på en närbutik där jag anfådd köpte ramlösa och en snickers. Killen i kassan tipsade mig om vatten med lite salt i så att jag inte skulle få huvudvärk. Gulliga snälla människa. Jag ville inte säga "jag vet att jag behöver salt" utan tackade för tipset och började lunka hemåt.

Ikväll var kroppen med mig igen och trots att jag vid ett par tillfällen fick sätta till pannbenet så är jag extremt nöjd med att veta att jag kunde sprungit min halvmara på 1.40 idag MEN det på okuperat underlag och de bästa väderförhållandena. Jag gick i mål inne på närbutiken med tiden
1:24:18 vilket ger en snittfart på 4.44 I LIKE! Även om jag hållit ett 5 minuters tempo de sista 3k hade jag hamnat under 1.40 I DAG. Det är framförallt stärkande för självförtroendet när kroppen vill jobba trots att det inte alltid är under de behagligaste formerna.
Medelpuls idag 160 och maxpuls 169

fredag 24 juli 2009

tusingar

Är det bara jag eller finns det fler löpnördar som tycker att det är jobbigare att springa tusingar på löpband än ute i det fria. Det känns som om hastigeheten, som ska vara samma om inte längre är tvärtom horribelt hög.

Idag blev det 5x1k i 4.18-fart eftersom 4.10-fart var för tufft helt enkelt. Jag har ju kört tusingar bra mycket snabbare än så. Jag skyller allt på bandet, det kan mamn väl få göra?!

Men det var super med barnpassning.

Längtan

Vilgot sover så gott och jag laddar för ett intervallpass på löpbandet. SATS har barnpassning vilket passar ypperligt bra idag. Igår blev det 12k i bra fart. Ingen Garmin fick följa med. Det var en behaglig kväll och jag kunde njuta av min löpning. Jag har haft lite svårt att komma till ro med mina distanspass. Jag har fått myror i benen och vill helst bara få det överstökat. Men det är ju viktigt att inte springa som en dåre varje gång. Dessutom får jag se till att börja gilla att mala kilometer eftersom jag idag satte in 795 pix till Stockholm marathon som går 5 juni nästa år.

Jag vet att det kanske är i tidigaste laget att anmäla sig till ett lopp men jag har gett mig den på att jag ska springa Stockholm marathon nästa år. Dessutom är det ju värsta löparhajpen för tillfället. Alla ska springa och alla ska springa lopp. Folk utmanar varandra och de utmanar sig själva. Jag tycker bara det är underbart att folk som kanske tidigare avskydde att sätta på sig löpardojjor nu gör det och ännu bätte att de pressar sig själva i lopp. För hur det än är så är det loppen som driver i alla fall mig framåt. Det är då man får ta del av resultatet av alla slitiga timmar. Jag vill inte missa min chans till att delta i årets största party därför anmäler jag mig nu så jag i lugn och ro kan förbereda mig så gott det går.

Jag längtar redan efter att få stå på startlinjen med en mage som spritter av nervositet och jag längtar ännu mer efter att få pressa mig själv så kroppen skriker och få uppleva känslan av att passera mållinjen efter timmar av slit. Det är livskvalitet.

P.S Som grädde på moset slängde jag in en anmälan till Göteborgsvaravet den 22 maj. Visst borde man väl fixa både och ?!

tisdag 21 juli 2009

Inte alltid lika kul

Dessa löparpass som man varken vet ut eller in med. När det känns som bäst ska man konservera den känslan och plocka fram den när det som idag inte alls går den vägen som jag vill. Tröskelpass med 3x3k i 4.30-fart var planen och första intervallen gick i 4.28-tempo. Jag hämtade andan i 2 min och sen fortsatte jag med inervall nr 2. En intervall som jag fick slita som den för att klara av. Intervallen gick i 4.27-fart. Efter det la jag av, jag hade inte kunnat springa en meter till i 4.30-fart. Efter lite svordomar, spark i marken så lunkade jag hemåt. Kroppen ville inte ens lunka så efter 1,5k gick jag. Jag genomförde i alla fall lite coreövningar innan jag nöjde mig. Med upp och nerjogg fick ag ihop 10k idag.

Jag antar att det är så här, det går upp och det går ner. Det är klart mycket roligare när det går uppåt! Jag kom föresten ut igår, 8k mitt i ett uppehåll:) Ibland har man tur.

måndag 20 juli 2009

Velig

Ska jag springa eller inte. Det regnar ute och jag är lite trött. Men va fasen, Cykelmygga kör Trans Alp, Orka mera-Anna är i Laholm och kör 6-dagars på cykel i hällregn, Fröken snork kör evighetsintervaller och kunde jag springa i lördags när regnet öste ner och jag fick simma i mål så kan jag väl för fasen ge mig ut i lite regn. Jag får ta och fra på mig palterna nu eller inte...

lördag 18 juli 2009

LAHOLMSLOPPET

Jag vet inte hur det är i övriga Sverige men där jag befinner mig nu vilket är i LAHOLM, Halland så regnar det. Det har regnat från tidig morgon. Regn är ju egentligen inget farligt och jag gillar när det blir lite dåligt mysväder ibland. MEN idag har det ju varit LAHOLMSLOPPET i Mellbystrand och jag har sprungit det. Eller simmat kanske är ett bättre ord:) Man kunde springa antingen 6k eller 12k, jag valde att springa 12k vilket är två varv på en 6k slinga. Slingan är i vanliga fall väldigt fin men idag bestod den bara av vatten.

Trots detta var det ett glatt gäng på mellan 80-90 personer (sa någon till mig) som hade hittat till Hökafältet. Ett väldigt bekant ansikte fanns med bland denna tappra skara, Träningsglädje Sara. Hur kul som helst att hon hittat till årets regnigaste loppet i hela Sverige.

Men hur gick det då på detta årets regningaste lopp. Ja jag tog mig i mål på 54.23 vilket gav en snittfart på 4.39 per kilometer. Medelpulsen låg på 168, maxpulsen var idag 176.
Men jag skojar faktiskt inte när jag skriver att det var vattenpölar runt nästan hela slingan och det kändes som att springa i en lite å. Jag blev fyra i mål av tjejerna (tror inte att det var så många tjejer anmälda till 12k) Sista biten jagade jag en tjej som jag var tvugnen att släppa men tackade för draghjälpen efteråt. Störst tack får ändå kompisen Garmin. Jag hade ställt in klockan på 4.40-fart och utan hjälp från Garmin hade jag klarat hålla farten.

Nu väntar lite trevligt sällskap, kyld rosé (det funkar att dricka även om det regnar), god mat och en massa tramsigt prat om allt och inget. UNDERBART. Ha en härligt regnig kväll på er.

fredag 17 juli 2009

Inget och lite till

Satan i gatan vad jag är trött idag. Sitter på jobbet och bloggar! Det ska bli ett kort inlägg så jag hoppas arbetsgivaren kan leva med det. Tidig morgon. Klockan 05.00 var det en lite knatte som inte ville sova mer. Han hade sovit hela natten så det var klart han var pigg. Jag halvsov med Vilgot i knät när det var dags för välling. MEN tack och lov för kaffe, denna underbara dryck som kan göra underverk med en.

Sista dagen innan 8!, ja ni läste helt rätt 8 veckors ledighet. Tjoho. Ska bli riktigt mysigt att få vara tillsammans med Vilgot, Mr D får slita några veckor till innan hans semester kickar in. Vi har kommit fram till att vår semesterplanering detta året inte varit den bästa men som tur är kommer det ju en ny somma nästa år.

Igår blev det omfall i träningen. Istället för korta intervaller blev det distans 12k i lugn takt. Jag skulle egentligen kört detta pass i onsdags men då blev det en tur till IKEA istället. Men att vara på IKEA är ju nästa som att springa ett distanspass. I alla fall. I går var det en underbar kväll om det inte hade varit för alla vidirga flyglarver eller vad det är för något smått skit som flyger omkring. Jag avslutade min runda med ett dopp i havet. Det är verkligen en lyx vi har här i Malmö. Idag har jag ett litet uppmjukningsapass planerat på 6k och lite stretch eftersom jag hoppade över strechen igår. Ibland orkar man bara inte utan får vara glad för att man i alla fall drog ut och sprang.

Imorgon drar jag igång semestern med 12k på Laholmsloppet. Har funderat hur snabbt jag kan få till det, har ännu inte kommit på i vilken fart jag ska lägga mig. Strategin är väl annars att tokspringa och ta ut mig helt, det brukar ju funka. Kvällen spenderas med tjejkompisar, mat och rosé. Kan det bli en bättre start på semestern?!

Så ett inlägg om absolut ingenting, okej ni har ju fått reda på att jag har 8! veckors semster, ska tokspringa på lördag och fira mitt lopp med rosé i bästa vänners lag. Arbetsgivaren rycker sitt hår och frustar över att jag nu ägnat 10 minuter på icke arbetsrelaterade saker. Men vem bryr sig, jag ska ju ha semester:)

ALL PEPP TILL KATARINA SOM SKA KÖRA TRANS ALP I EN VECKA NU. KÖR HÅRT BRUDEN!

tisdag 14 juli 2009

Tisdag

Lite siffror på dagens träning som jag lyckades avverka innan lunch idag. Tröskelpass 2x3k eftersom jag sänkt hastigheten till 4.30 visste jag inte hur mycket jag orkade. Fegis,absolut!

2k i lugn uppvärminingsjogg och sen kom intervallerna
Första intervallen gick i 4.27-fart
efter 2 min vila
Andra intervallen gick i 4.23-fart lite väl fort

Jag bestämde mig för att jag inte orkade mer utan körde vanligt tempo tillbaka till jobbet i 4k.
Totalt 12k idag.

Efter jobbet drog jag och Vilgot till stranden. Vi var där en timme sen var det hem och laga mat som gällde. NU är det en hel lång kväll att sätta sprätt på. Hörs imorgon!

söndag 12 juli 2009

Ikväll kunde jag tagit mig till Kina eller YEEHA!!!

Det är sant, ikväll hade jag sådant flyt så jag trodde mina ben skulle ta mig till Kina. Jag vet inte varifrån all kraft kom men den fanns där jag tog hand om den. Min dag började annars vid 05.00 då Vilgot bestämt sig för att gå upp. Det var min morgon så jag stapplade upp efter ca 3 timmars sömn, satt och lekte med Vilgot samtidigt som jag pimplade kaffe i stora lass. Klockan 09.00 bestämde jag mig för att Mr D fick ta över som lekledare så jag kunde få sova ett par timmar. Jag var trots ytterligare 2 timmars sömn trött och grinig. Efter städ, Bauhaus och mat var det äntligen dax för lite löping. Klockan hade hunnit bli 20.00 innan jag gav mig ut men det var värt att vänta på.

På schemat (för det finns ett egenkomponerat schema) stod precis som förra söndagen 15k varav 5k i tröskelfart. De fem första gick i 5.06-fart, det kändes bra och jag var rätt pigg i benen. De fem i tröskelfart skulle gå i 4.30-fart var det tänkt. Det är 12 sek fortare än vad det brukar men jag vet att jag fixar det med lite pannben. Mina fem gck i 4.25-fart vilket resulterade i 22.05 på 5k! Ha! 6 sekunder snabbare än på våruset och med 5k i benen innan!!!
Jag pustade ut ett par minuter och forsatte mala på i ytterligare 5k som gick i 4.52-fart. Jag kan inte komma ihåg sist det kändes så bra och jag kände mig så stark. Veckan är över. Jag är återigen nöjd och belåten. Imorgon tar jag vila och funderar på vad veckan skall erbjuda i form av löpning. på lördag är det lopp i Mellbystrand. Har ni vägarna förbi Mellbystrand så häng på, 6k eller 12k på en riktigt fin och bra slinga. Jag har inte koll på när loppen stratar än men ska kolla upp det.

lördag 11 juli 2009

Korta intervaller

Idag är det lördag. Solen visar sig men det är inte alls så varmt och underbart som förra lördagen MEN vad gör väl det. Jag och Vilgot ska snart gå ut, vi ska se om vi hittar några roliga löptidningar till mig och så ska vi leka lite på lekplatsen. Man skulle ha ett hus med en trädgård....Nu har vi inte det så då får lekplatsen duga.

Det blev inga korta intervaller innan lunch, på tok för mycket att göra men det blev intervaller när Mr D steg innanför dörren. Jag körde 2k uppjogg därefter 3x3min, 2min, 1min med en minuts vila mellan varje intervall. Tiderna jag jagade var 4.18, 4.12, 4.06 och höll mig till tiderna. Sista omgången gick snabbare för då ville jag pressamig själv, jag hade ju bara vila efter. Till sist 2k nerjogg, totalt ett pass på 8k. Måste säga att dessa Vo2Max pass är jobbiga, jobbigare än tröskelpassen men de gör gott. Tack för tipset Tröskelkungen. Jag kommer definitivt köra detta passet igen. Ett jobbigt pass samtidigt som man vet att det blir lättare.

Ha en skön lördag, det ska jag ha!

fredag 10 juli 2009

Morgonstund

Det är tidig morgon men jag har varit vaken ett par timmar redan. Jag vet inte vad jag ska tycka om de tidiga mornarna men jag ser fram emot lite morgonlöpning när semestern kickar in. Vilgot är som en klocka, han vaknar mellan 5.30-6.00 varje morgon. Han vaknar och är lycklig. Jag vaknar, gnuggar mig i ögonen och hade det inte varit för att Vilgot har ett sådant leende på läpparna hade jag helst dragit täcket över mig igen.

Igår blev det 10k i 4.55-fart. Ingen sensation, jag hade sega ben från dagen innan. Idag står det korta intervaller på schemat och de ska klaras av innan lunch! Vi får se hur det blir med det.
Det känns som om jag har börjat få snurr på livet nu. Jag var så jäkla stressad innan, hade sömnbrist och började gråta bara jag fick en chans. Men jag antar att man måste låta livet sjunka in och inse att var sak tar sin tid. Det som spelar roll är det som är här och nu och kan jag på mitt sätt få livet att gå ihop så känner jag mig oövervinnerlig.

Ha en fantastisk dag!

onsdag 8 juli 2009

Jag börjar nog bli tradig

Åh så jag längtat dessa dagar jag inte hunnit med att springa. Eller hunnit med, jag har helt enkelt inte orkat när klockan slagit kväll. Det har varit mycket på jobbet. Vissa tar ju aldrig semester...
Jag genomförde i alla fall ett tröskelpass. Antar att folk börjar bli uttråkade på att läsa om mina tröskelpass men vad ska man göra. I like! Dessutom är de grymt effektiva. Mina coreövningar MÅSTE verkligen börja göras. Ska haka på Fröken Snorks utmaning. Jag känner av baklåret men ignorerar smärtan och vill/orkar helt enkelt inte göra det efter passet. Tänker att imorgon då ska jag sätta igång. Hur svårt kan det vara, 3 ggr i veckan, tar bara några minuter.

Idag blev det 2k uppjogg, jag skulle satt igång efter 1k men benen kändes sega. Sen 3x3k med 2min gåvila mellan varje. Jämna tider även idag, 4.31-fart, 4.34-fart och slutligen 4.29-fart.
Malmö i ett nötskal betyder motvind under de sista två intervallerna och jag fick ta i mer än jag borde. Nerjogg 1k, tot 12k idag.

Imorgon hoppas jag kunna träna på jobbet, kläderna hänger med fram och tillbaka varje dag i hopp om att få användas. Nu ska jag se om jag kan ta mig för att läsa lite. Har precis läst färdigt Änglars lek av Carlos Ruiz Zafone, andra boken av honom. Vindens skugga har jag ju som ni alla vet som favorit. Den ligger fortfarande i topp. Änglars lek var bra men den håller inte samma nivå som Vindens skugga. Någon som har ett boktips?

söndag 5 juli 2009

15k

Söndag, veckan är slut. Jag är nöjd, jag är så in i bengen nöjd och glad med min vecka. Det känns som om alla mina batterier är fulladdade.
Idag var det jobb, Vilgot och Mr D var hos farmor och farfar. Jag fick sluta en timme tidigare och tog chansen att träna den timmen. Jag hade planerat ett ganska så jobbigt pass. 15k varav de fem i mitten skulle gå i tröskelfart.
Benen var sega och idag var de första 5k en brottningsmatch mellan huvudet och kroppen. Dessa gick i 5-5.15-fart och därefter 5k i tröskelfart med km tider 4.34, 4.33, 4.34, 4.38, 4.22. Ganska jämn 5kilometrare. De sista 5k gick i 5-5.15-fart. Totalt 15k på 1.14.17

Jag har fått ihop 58k denna veckan. Andra veckan med fem dagars löpning och fokus på tre fartpass. Det känns som om det börjar lossna och jag hoppas kunna köra på i samma takt så jag kan få ihop en fin tid på Laholmsloppet den 18 juli. Det är verkligen skönt att ta det vecka för vecka och jag är så glad när jag lyckas få ihop det. Jag kommer inte kunna träna mer just nu, det finns inget utrymme för det.

lördag 4 juli 2009

Jobb på en lördag

Dagens pass är avklarat. Jag hade ju egentligen tänkt springa ikväll men eftersom jag fick en lucka på jobbet i förmiddags satte jag på mig dojjorna och fick ihop 11k. Skönt och varmt. Och ja, jag jobbar idag. Jag var ledig tor-fre och för det får jag nu sitta inne i det vacka vädret idag och imorgon. Men det är helt okej. Dagen har gått fort och jag har hela eftermiddagen och kvällen framför mig. Jag tänkte föreslå grill och bad för Mr D. Kanske blir det ett glas rosé om jag har tur. Nu jobb 30 minuter till sen sol och förhoppningsvis lite bad.

torsdag 2 juli 2009

Ännu en dag

Efter en dag på stranden som inte blev så het som jag trodde och lite mat har jag ikväll kört 1k intervaller runt en liten sjö här i Laholm som heter Glänninge. Runt sjön är det 1100m så den passar utmärkt för att köra just 1000m intervaller. Mina tider på följande 5 intervaller blev
4.24, 4.19, 4.12, 4.02, 4.05 med 2min vila mellan varje. Lite ojämna intervaller som vanligt och jobbigt på slutet så jag började kohandla med mig själv inför sista intervallen. Springer jag denna (sista) behöver jag bara jogga ner 1k istället för 2 och så blev det. Med upp o nerjogg fick jag ihop 8k.

Jag belönade mig själv med ett dopp i sjön. Imorgon ska jag o Vilgot hänga vid Glänninge med alla högljudda tonåringar för vågorna vid havet var lite för stora för Mr Charmig. Han gillar sanden och badar gärna sina tår men ville inte gärna plaska runt vid kanten. Hans vilja min lag. Jag har idag upptäkt att småstadslivet faktiskt inte är så dumt. Speciellt inte i en stad som Laholm som faktiskt, utan att överdriva har allt.
Nu ska jag fika med min mamma, pappa golfar och Vilgot sover. Ännu en underbar dag i mitt liv. Det enda som fattas är Mr D som jobbar i det grannlandet Danmark där man har 29 grader varmt på kontoret och där man måste vänta över 45 minuter på försenade tåg för tågtrafiken över sundet har kajkat ihop i semsetertider. Saknar dig.

onsdag 1 juli 2009

Röster i huvudet

När huvudet säger "Anna, du är trött nu, räcker det inte med ett varv" är det ibland svårt att säga nej. I dag hade jag styrkan att stå emot. Man blir inte snabb och man blir inte uthållig om man låter huvudet bestämma jämt. Jag är i Laholm hos mina föräldrar. Vilgot lever det glada livet med uppassning 24h om dygnet i form av lek, bad och annat skoj. SÅ det är klart man passar på att springa en runda på den sköna slingan i Mellbystrand när tillfälle ges. Två varv på 6k slingan. Samma sträcka och samma slinga som jag ska springa på Laholmsloppet. Jag var snabbare på andra varvet. Inte för att jag hade garmin med mig men jag var snabbare. Det är skönt eftersom jag ville ge upp efter ett varv. Röster i huvudet är ju aldrig bra, speciellt inte de som är slöa och trötta. Nu ska jag sova, imorgon är det beachen som gäller och härliga intervaller på kvällen och sen ett dopp. Livet är najs.