torsdag 14 oktober 2010

Ljuvligt gott

Jag har precis varit ute och rastat mina springa-snabbt-skor. Ni vet de där orange, lätta, underbara skorna jag köpte för ett tag sedan. Tekniken blir så mycket bättre genom att då och då springa i så lätta skor. Tänk om man alltid kunde göra det. Kan man det? Gör ni det?
Under tightsen fanns även mina nyinköpta Zensah Leg sleeves från sportwell. Lila och fina och väldigt sköna. Tröttheten har bitit sig fast i mig och jag märker att det som gör mig pigg är att träna. Endorfinerna kickar igång systemet. Jag håller så smått på att utforska den vegetariska köket igen. Jag har kommit in i en period där kött går bort. Jag vet inte varför jag i perioder kräker vid tanken på kött men så är det. Ikväll blev det matvete med apelsin och mynta, rostade tomater med hemmagjord tomatsås på färsk basilika och vitlök. Till det stekta champinjoner med färsk spenat och stekt hallomi. Ljuvligt gott.

tisdag 12 oktober 2010

Mycket vill ha mer

Jag är 34 år men känner mig som 24. Jag är mamma, jobbar fulltid, tränar i snitt 5 gånger i veckan, pluggar från och till på universitetet, håller så smått på att starta upp ett litet hobbyföretag, är tokkär i Mr D och älskar mina vänner och biblioteket. OCH! jag ska på måndag börja en grundkurs i modeteckning!!!
Mycket vill ha mer. Jag vill alltid ha mer av allt. Av Vilgot, av kunskap, av möten med underbara energirika människor, av nya utmaningar, av träning och rekord. Jag vägrar prioritera bort någon del av mitt liv.
Intill ser ni Malmö högskola, en fin byggnad som blir finare när ljuset faller på.
Igår tränade jag spinning på jobbet. Effektivitet!. Jag har dock fått känslan av att just dessa inpressade och tidseffektiva pass oftast blir skitpass. Jag blev trött men det var inte kul.
På bilden intill ser ni en liten del av min fina gardin på mitt rum som jag har på jobbet. Jag drömmer om att få måla stora färgglada blommor på väggarna och ha tokrosa gardiner.
Det du Mr chef, det hade varit nå´t!


måndag 11 oktober 2010

Träningsvärk

Vaknade med träningsvärk i kroppen i morse. Efter en snabb genomgång av gårdagen i huvudet kom jag fram till att det faktiskt inte blev någon träning igår och jag förtod inte var värken kom ifrån. Inte förrän jag var på dagis och en annan mamma sa att hon hade ont i kroppen efter städningen. Jamen såklart. Vi städade på dagis igår. Tydligen kan man få träningsvärk av att städa. Betyder det att jag städar för sällan hemma eftersom jag aldrig får träningsvärk av det då eller att jag städar för dåligt?

Lunchen är avklarade. Det blev veggo på Govindas igen. Kan inte hålla mig ifrån stället.
Om ett par timmar är det spinning. Kan kanske inte bli bättre än såhär en helt vanlig måndag.

lördag 9 oktober 2010

Kuperad dag

Idag har det varit en lite berg-o-dal-bane -dag. Jag vaknade med ett leende på läpparna men på något sätt lyckades jag mata den trista vargen. Det är bara jag som väljer vilken varg jag vill mata eller hur? Jag sparkade mig själv i baken och släppte det trista och välkomnade solen in.
Vilket kanonväder vi haft idag. Underbart. Vi drog ner till stranden för lek och fika.

Igår blev det åka av på hojjen med Katarina (http://www.cykelmygg.se/) i spetsen. Oj vad vi gav järnet. Så kul och jobbigt det var. Vi knöt nävarna, tog tramptag för tramptag och sekund för sekund. Allt precis enligt Katarina mantra. Vi kom i mål och ALLA i spinningsalen var nöjda med sig själva. Härlig fredag. Och jo, det blev lite mysjogg också men inte 05.00 utan 10.00. Det funkade precis lika bra då.

Nu ikväll har jag precis varit ute på 60 minuters distans i ett behagligt tempo. Jag vet att det finns en massa andra saker man kan och säkert bör göra en lördag kväll men inget av de sakerna tilltalade mig idag. I kväll var det ju party på Malmös gator för sjuttsingen:)

torsdag 7 oktober 2010

Mys

I söndags åkte mössan på och jo det blev svettigt efter ett tag. Imorgon bitti får den nog åka på igen. För jag hade tänkt att mysjogga innan frukost imorgon. Men det blir bara mysjogg för på eftermiddagen ska jag lägga 55 minuters spinning bakom mig i sällskap med Katarina(http://www.cykelmygg.se/). Då kommer det inte att bli mys, det lovar jag er.

onsdag 6 oktober 2010

Finväder idag

Löpning efter lunch i finväder. Jo man tackar. 4 tusing i ett ett våldsamt tempo med 1 min vila. Herrejesus vad trött jag var. Jag kastade mig på marken och flåsade efter den fjärde. Precis så det ska vara. För känns det inte, är det förmodligen något annat än intervaller man springer.Tempot var bättre och vilan kortare idag jämfört med tidigare. Det blåser här nere och vid stråket kring Torson var det med, mot, sid och gud vette vad med vind.


Lintotten Vilgot var i djungelrummet när jag kom till dagis. Så mycket glädje, så mycket spring och så mycket nyfikenhet.
Lunchen idag spenderades på mitt nya favoritställe i Malmö, Govindas. Veggo restaurang. God mat som ger värme och energi till kroppen.



tisdag 5 oktober 2010

I own the night

Nu är det mörkt som natten ute. Älskar dessa mörka kvällar och har inget emot att snöra på mig dojjorna. Det är då jag äger Malmös gator.
Men just ikväll blir det ingen löpning. Och det blev det inte igår heller. Suget finns och jag vill men orken säger stopp. Egentligen är jag full av energi men energin vill gå andra vägar än ut på gatorna. Anledningen till mitt energitillskott och mitt mer-än-vanliga-klurande-över- livets-alla-förmågor är Lou Rossling. I torsdags var jag på en föreläsning med Lou Rossling. Underbara kvinna, som jag älskar dig Lou;) Fyra saker bär jag med mig från din föreläsning:
  • Barn föds men stjärnögon, det är vi vuxna som släcker dem.
  • Det säger mer om dig som tänker tankarna om mig och mitt liv än vad det säger om mig som lever i det.
  • Skulle du vilja vara din egna medarbetare?
  • Vilken varg vill du mata, den positiva eller den negativa?

Mmmm ibland händer det bara.