söndag 16 maj 2010

När hjärtat vill

Det är inte lätt när hjärnan spetsat in sig på något och man är otålig och ivrig till naturen. Just nu går min hjärna på högvarv efter att ha varit på visning av ett fantastiskt underbart och kärleksfullt hus som är på tok för mycket för oss att ta tag i. Förnuftet säger nej men hjärtat sägar JA! En skånelänga från 1800-talet med en tillbyggd fantastikt del. Stor underbar lummig trädgård med gästhus och bastu. Mr D är realist och jag är en drömmare. Ingen av oss är födda med hammaren i handen men å andra sidan finns det ju de som är det! Jag sa till Mr D att det skulle bli såhär, mina känslor går bananas när jag hittar något som detta. Det är bättre att vänta med att kolla på hus fram till den dagen man verkligen är beredd på att flytta.

Vilken tur i oturen att jag har en massa andra saker som måste redas ut och ett Göteborgsvarv att träna till. Tydligen kan man inte ta igen förlorad träning men visst måste man göra ett försök:) I går blev det 10k varav 7k i 4.45-fart. Har en viss föraning om att det kommer bli tungt på lördag men med ett reviderat mål till 1.46 hoppas jag ändå kunna känna mig nöjd. Man får ju lov att inse sina begränsningar också och vissa saker styr man helt enkelt inte över.

Helgen har varit lugn och underbar, mycket familjetid och umgänge. Inga bröllop eller andra fester och måsten att gå på. Ibland är det bara skönt att få vara hemma och få vara tillsammans.

12 kommentarer:

Ingmarie sa...

Så där är jag med....Drömmer mig i väg och ser bara idyllen. I min värld finns inga läckande tak, väggar som ska målas, trädgård som ska skötas eller ens rum som ska städas. det sköter sig liksom av sig självt. Bättre att inte kolla alls. Å andra sidan är det härligt att drömma med. :-)

Anna (Orka mera) sa...

Åh nu blev jag nyfiken! Var det i Hofterup eller har ni tittat någon annanstans?

anneliten sa...

Det är svårt det där, när man är två som ska köpa något så viktigt och stort som ett hus. Jättevanligt att en är praktiker och en känslomänniska i ett förhållande (tror jag i alla fall). Fundera under neutralitet (dvs när ni inte har något objekt på gång) över vad som är viktigast för var och en av er och kom överens om var gränserna går för vad ni är beredda att ta på er ekonomiskt och arbetsinsatsmässigt. Ett välment råd från en kvinna som köpt ett par hus och trots allt fortfarande är gift...

Löpning & Livet sa...

Om du springer 7km i 4:45 fart på träning kalrar du minst det dubbla på tävling. Sen har du bara 7 kvar och de tar du av bara farten! :)

Roligt att hitta drömhuset sådär men jobbigt om det inte funkar :( Hoppas ni hittar en bra lösning iaf!

Anna sa...

Ingmarie, Jag sa till D att han får sköta det där själv, jag kommer med i matchen när det verkligen är dags. Jag fixar inte att titta på något som vi sen inte ska ha. Visst är det bra att reka läget och så men inte när man stöter på sådana här pärlor. Nja det är synd för vi är väl inte riktigt där än, där vi vet exakt vad det är vi vill och har kollat upp dagis mm.

Anna, det var inte Hofterup även om vi spanade in ett annat hus där idag, av det modernare slaget. Detta låg eller ligger i Barsebäks by.

Anneliten, jo det är ett bra tips. Vi är nog lite spretiga i våra olika önskemål. Jag har en idyll i huvudet och D en bild av att inte försätta sig i en situation där han inte kan slappna av för det är för mycket att göra med huset.

Andréa, hmm ja vi får se... jag vet att det där kan ändras när man väl ska springa och att adrenalinet gör sitt men det känns bara så låååång borta.

Daniel sa...

Bra ni är förnuftiga! Bor själv i en länga från 1800-talet och det finns alltid något att göra. ;)
Mysigt är det men ibland blir det för mycket så se upp så ni inte tar er vatten över huvudet.
Själv fick vi en dålig start och låg i rättstvist med fuskbyggen och annat. Problemen är fixade idag men det har tagit mycket energi, tid och pengar....

Joel R sa...

Titta på hus när man inte är beredd att köpa känns helt meningslöst. Eller kanske inte HELT, man lär ju sig hitta vad det är man är ute efter. Men det är i alla fall upplagt för frustration :-)

Hus är fantastiskt roligt även om man har tummen placerad in mot handens centrum. Så länge man inte förköper sig på ett hus med för högt pris. Det blir ju som sagt en del annat som ska betalas för efter hand och mycket som kan gå sönder.

Vår familj består också av en drömmare och en realist, det intressanta är att rollerna brukar variera över tid...

Det kommer gå superbra på lördag. Bra startgrupp och se till att hitta ditt eget tempo. Tror inte att dina målsättningar är för högt satta, det är ju det som är härligt med halvmarathon. Att det går att satsa rätt hårt utan att man kommer att gå sönder.

Katarina M-I sa...

Åh, jag avundas dig som får en nummerlapp på bröstet på lördag!!
Jag fick inte tag på någon.

Njut av varje steg:)

Kram Katarina

Petra sa...

Ah vilket underbart hus du beskrev! Jag forstar att man kan bli sugen pa en san dromvilla.

Hoppas det gar bra pa lordag!! Jag haller fingrarna och tarna!:)

Anonym sa...

Lycka till på lördag! Mitt mantra under hela loppet kommer vara "Avenyn lutan INTE uppför" :)

Marre sa...

Men drömma får man! Jag är lika spontan som du, ser jag något ska jag ha det NU utan att fundera så mycket. Vårt hus köpte vi efter ungefär 4 minuters funderande. Men vi trivs fortfarande bra efter 10 år.

Lycka till på lördag, vi kanske ses!

Anna sa...

Daniel, Ja men det är ju precis sån´t man är lite ängslig över.

Joel, Halvmaror är roliga att springa i vanliga fall men just nu känns det sådär.

Katarina, Jag ska försöka njuta på lördag, just nu är jag lite rädd:)

Petra, Tusen tack!

JOhan, Kanske ses på lördag!!!

Marre, oj det var snabba ryck, hoppas vi ses på lördag. det hade ju varit skitkul!