lördag 9 maj 2009

Lundaloppet

Så var det avklarat. Jag hade fjärilar i magen och hade nog lite prestationsångest över de 10 km som jag skulle ge mig på. Men sen pang bom så har man passerat mållinjen, allt är över och man strålar av lycka. Mr D och Vilgot var med som supportrar. Vilgot den lille stackaren är helt slut för han har inte velat sova på hela dagen och kanske inte heller riktigt getts chansen.

Jag sprang i mål på 45.50, i alla fall säger min Garmin så. Jag ska kolla av vad den officiella sluttiden blev lite senare. Måste säga att jag är nöjd med tiden. Första 5 gick lite för fort och vid 6 km var jag helt slut. Dessutom var det en backe som lutade svagt uppåt i mer än 1km som jag inte riktigt hade räknat med. på något vis orkar man ju ändå och det är det som gör det så kul att springa lopp och jag hoppas kunna fortsätta hela sommaren med att springa lite smålopp här och där.

Ha en fin lördagskväll, det ska i alla fall jag ha.

9 kommentarer:

Snorkkis sa...

Grattis! Vilken kanontid (igen!). Nu fick du ju en jätte bra indikator på vad träningen gett, och det verkar som om tröskelintervallerna har gett resultat! Och härligt att du fick njuta både före, efter och under loppet.

Tack för de uppmuntrande orden i min blogg. De känns väldigt värdefulla!

Katarina M-I sa...

Ja, jag instämmer med snorkförken. Njut av att du tränat bra och har farten i benen!
Verkligen jättebra jobbat, njut av känslan ikväll. Nästa helg är det dags igen, är det inte underbart!!

Magdalena sa...

Grattis till en bra tid och ett bra lopp! Du verkar vara i toppfrom, men vad annars - du har ju tränat mkt och målmedvetet som sjutton! HEJA!

Tröskelkungen sa...

Se där ja, du kom alltså iväg på Lundaloppet. Kanon!
För det första är det kul att springa lite lopp då och då och sedan är ju detta en bra indikation på vad du kan förvänta dig i ett halvmarathonlopp. Knappar man in 45.50 på 10 000 meter (var loppet så långt enligt Garmin?) så får man VDOT på 44,3 vilket räcker för att göra 1.41.36 på ett halmarathonlopp under samma förutsättningar (dagsform, kupering, köer, vind, draghjälp mm)
Förvänta dig att det är betydligt svårare att uppnå 44,3 i VDOT i Göteborgsvarvet än i Lundaloppet framförallt för att det är köer att ta hänsyn till men också för att de allra flesta löpare har lättare att prestera bra VDOT i 5 - 15 kilometerslopp än i halmarathonlopp och marathonlopp. Det är så även för mig som är som bäst på distanser 21 kilometer.
45.50 på 10kilometer är en kanontid det hoppas jag att du förstår. Det är inte jättemånga tjejer som kan göra de tiderna.
Vilket led skall du starta i?

Löpning & Livet sa...

oj shit vad snabbt!!! grattis!!

Anna (Orka mera) sa...

Shit vilken bra tid, grattis!! Mycket bra jobbat tjejen!!!

Spring-Therese sa...

Gott jobbat! Härligt att du körde en genomkörare innan Varvet! Lycka till om en vecka och njut av det härliga loppet här i stan. Du är i bra form, bara att köra på.

:)
Therese

Anna sa...

Fröken Snork: tack min vän, och ja, nu vet jag ju lite mer vilket tempo jag kommer orka hålla.

Katarina: Det är så jäkla kul att det är Gtb varvet nästa helg. Jag är jättepeppad och ska bara spendera veckan som kommer med att generera positiv energi till kroppen.

Magdalena: Jag tränar faktiskt mer målmedvetet nu än innan jag fick barn. Det borde väl egentligen varit tvärtom. Och tack för de fina orden.

Tröskelkungen: 1.41 låter horribelt men jag ska göra ett försök. Ambitionen är det inget fel på men benen ska ju med dom också! Man vill ju alltid bli snabbare men jag är nöjd med min tid. Jag springer milen snabbare nu när jag blivit mamma och det är kul. Jag är i startgrupp 14 så det kommer ta ett tag innan jag får starta.

Andréa: Tack, du är ju snabb som en pil själv.

Anna: Tack, det var synd att du inte kunde vara med, du hade varit grym och spöat skiten ur mig men det hade det varit värt!

Therese: Ja nästa vecka ska det bli party! Jag har ju aldrig sprungit varvet så det ska bli spännande.

Anonym sa...

Grattis! Vet själv hur det var när jag förra hösten sprang Midnattsloppet som första miltävling på riktigt länge. Träningen hade gått sådär, snittade väl runt 50 minuter på milen men på "tävling" lyckades jag pressa ner mig till 47 minuter.