fredag 24 juli 2009

tusingar

Är det bara jag eller finns det fler löpnördar som tycker att det är jobbigare att springa tusingar på löpband än ute i det fria. Det känns som om hastigeheten, som ska vara samma om inte längre är tvärtom horribelt hög.

Idag blev det 5x1k i 4.18-fart eftersom 4.10-fart var för tufft helt enkelt. Jag har ju kört tusingar bra mycket snabbare än så. Jag skyller allt på bandet, det kan mamn väl få göra?!

Men det var super med barnpassning.

8 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Jo, alla löpband jag testat går mkt snabbare än vad de visar.. Jag har kört med min pod och även om den inte är hundraprocentig så skiljer det mer ju högre hastigehetn är. vid 6-tempo stämmer det ganska bra överens, men sen blir avståndet högre och högre ju snababre det går..

Snorkkis sa...

Kan faktiskt inte uttala mig, eftersom jag blir totalt slut bara jag ser ett löpband... lite psykiskt detdär :) . Men Andréa verkar ju ha kläm på det; och det verkar ju vara så som du också tyckte att det var. Men det måste ju vara super att kunna lämna Vilgot på barnpassning samtidigt som du tränar; kanske han fick lite nya lekkompisar på samma gång!

Flingan sa...

Kan inte annat än hålla med.. Känns som jag spurtar galet på en hastighet som jag lätt hade klarat av ute i det fria. Wierd :)

Anna sa...

Andréa, Tack Andréa, då kanske det inte är jag som inte pallar. De borde kanske kalibrera sina band då och då. Nu är det ju egentligen inget prblem eftersom jag inte varit på gymmet och sprungit på väldigt länge men ja ändå.

Fröken Snork, Jag fattar lite vad du menar, det är inte speciellt motiverande att ställa sig på bandet. En gång i tiden hade jag faktiskt inga problem med det men nu tar det verkligen emot.

Flingan, fler som har erfarenhet. Fin blogg du har, var inne och kikade på den.

Anonym sa...

Har aldrig testat intervaller på band faktiskt men kan tänka mig att det åtminstone är mentalt värre. Jag brukar tycka att upp till 7-8 km är ok att köra distans/snabbdistans på löpband men sedan blir det rätt trist om det är inte nåt bra på TV'n...

Anna sa...

MarathonJohan, trist är rätta ordet. Det känns som om kilometrarna blir extra lååånga på bandet.

rosenblom sa...

Jag tycker absolut att det är lättare att springa intervaller på löpband. Du har ett givet tempo och program att följa. så länge du håller fingrarna borta från panelen håller du rätt tempo. Lika enkelt är det inte i det fria.

Däremot måste jag hålla med om att hastigheterna inte verkar stämma överens med verkligheten. Man kan tycka att gymmen borde kunna bry sig så pass att de kalibrerar banden emellanåt.

Anna sa...

Rosenblom, är helt på din sida, gymmen borde ha mer koll på det även om det är ett skitproblem egentligen.