måndag 9 februari 2009

Snart kastar jag in handduken

Imorse vaknade jag efter 5(!) timmars sömn kl 04.30. Jag kunde inte somna om och bestämde mig därför för att springa till jobbet och börja lite tidigare för att kunna komma hem tidigare.
Jag lunkade på och fick ihop 12k. Under min joggrunda kände jag att jag hade ont i ljumsken, på insidan men tänkte att det ger sig nog.

Under dagen som gått har jag haft jätteont när jag går. Vad sjutton är det nu. Jag har aldrig haft problem med mina ljumskar och vill inte ha det nu heller. Undrar lite om det hänger ihop med mitt onda baklår. Jag ska som tur till sjukgymansten på onsdag.

Ibland undrar jag bara vad fan problemet är, kan det inte bara få vara lätt och problemfritt. Jag vill inte vila från löpningen. Jag vill inte alls det.

8 kommentarer:

Snorkkis sa...

Vad tråkigt med motgångarna. Men vilken tur att det gick över så snabbt för lill-killen. Det är ju det viktigaste!

Ang. ljumskarna: Jag fick också problem med mina ljumskar när jag hade problem med baklåret (eller problemet där finns ju delvis kvar ännu). Enligt min naprapat går det lätt så att man anpassar löpstilen om man har ont på ett ställe, och överbelastar lätt andra muskler. Tyvärr. Hoppas du får sova ut ordentligt nästa natt!

Magdalena sa...

Jag har för mig att jag fått ont i ljumskarna när jag hållit tillbaka steget som vid ex halka. Det kan nog vara så även om man har ont i baklåret.

Anna sa...

Fröken Snork:
Ja det bästa är att lillen är på god väg att bli bättre även om han för tillfället matvägrar. Både du och Magdalena har en poäng med ljumskproblemet. Jag ska ta upp det med sjukgymnasten på onsdag.

Magdalena:
Jag tror som sagt att du kan ha rätt.

Sofy sa...

Suck vad drygt! Hoppas att sjukgymnasten hittar något bra att jobba med, så att det inte bara är fortsatt tvivel och fundering. Anna! 12 km på en morgon före jobbet är himla bra!

Kram

Anonym sa...

Nä, vad tråkigt att läsa att du har ont!!!
Har du en sjukgymnast som är specialiserad på idrottsskador?
Jag går till Raffi Serntorp (www.raffi.nu), han är lite allt möjligt plus lite till och han hittar oftast roten till det onda. Det kostar en slant, men det är värt vartenda öre.
(Ett tips om du känner att ni inte kommer vidare där du går nu)
Glöm inte att det finns komlement att ta till- spinning:)
/Katarina

Anna sa...

Sofy. Tack. Ljumsken känns bättre, jag får inget grepp om det.

Katarina: underbart "han är lite allt möjligt plus lite till" Jag kommer definitivt gå dit om inte hon jag går hos kan hjälpa mig. Och spinning, varför inte.

Spring-Therese sa...

Hej Anna!
Vi löpare blir slitna ibland och får olika känningar. Det hör helt enkelt till när man satsar så som du gör med mycket löpning. Men du, häng inte läpp för det. Kroppen är fantastisk och säger till, så lyssna på den och ta några dagar med alternativträning så ska du se att du både slipper skada och håller dig i fas med träningen samtidigt. Håller med Katarina om spinning, men även våtvästlöpning är ett grymt bra komplement. Kan verkligen rekommenderas. Kör uppvärmning en stund och sedan intervaller i bassäng. Krya på dig!

:)
T

Anna sa...

Therese: Tack, du har såklart rätt. Jag ska avvakta tills imorgon och höra vad sjukgymnasten säger. Fram tills dess blir det vila.