lördag 28 februari 2009

Det är häftigt när man överraskar sig själv

Det blev ett andra löppass idag!!! Det var inte långt men det var jobbigt. Jag värmde upp 1k och körde därefter 10 varv runt tallriken i Pildammsparken. Jag har glömt hur långt det är runt men det är i alla fall minst 400m så med 1k nerjogg fick jag ihop 6k. Mest nöjd är jag att jag kom ut. Det hade kunnat vara bara 2k också, jag hade varit lika glad för den största utmaningen var att sätta på sig löparstassen en gång till idag. Dessutom känns det som om det var år sedan jag sprang ett intervallpass.

Innan idag var jag på systemet och inhandlade en Amarone Della Valpolicella, Alpha Zeta. Ett underbart vin som jag starkt kan rekomendera. Till det ska vi (jag och Mr D) äta entrecote och en risotto på svamp, charlottenlök, färsk spenat och parmesan. Till efterrätt blir det hederlig mangängsviss. Gott ska det bli i alla fall och visst är jag värd det?

Ha en härlig kväll.

Skön start på dagen

Hemma och nyduschad efter en underbar löptur med Vilgot. Vi stack ut vid 08.30-tiden, jag kunde inte vänta för det såg så underbart ut ute. Ville fick helt enkelt föja med eftersom jag ville att Mr D skulle få en rejäl sovmorgon. Vi sprang ihop 12k. Det blev ingentidtagning utan vi lunkade på i skönt tempo. Det var en hel del löpare ute, det märks att våren är på intågande.

Nu ska lilla familjen gå till Flickorna fläderblom och äta lunch. Ville och Mr D ska på promenad i em med en annan pappa+barnvagn. Jag ska softa och fundera påom jag ska ge mig ut en sväng till i em.

Härlig soluppgång och ett underbart leende

Detta mötte mig lite efter 06.00 i morse. Charmören vaknade tidigt, han har alltid varit morgonpigg men de senaste veckorna vaknar Vilgot kring 06.00. Jag vaknade av att han låg och snackade och när jag kom in till honom brände han av ett av sina största leenden. Underbart att vakna till och gör det det helt omöjligt att vara annat än pigg och upprymd. Jag fick även skåda en underbart vacker soluppgång. Det verkar bli ett underbart väder idag. Jag tänkte ge mig ut på en runda så fort Mr D vaknat. Jag tyckte inte det fanns någon anledning till att väcka honom. Kanske kan jag få till ett pass till i em, vi får se. Jag lovar inget så gör jag inte mig själv besviken.

fredag 27 februari 2009

10k

10k innan lunch idag. Det var en smula jobbigt men jag hade nog inte laddat med tillräckligt mycket energi. Skönt att det är fredag, en tuff jobbvecka är över. Imorgon väntar mer löpning och mys med familjen. Ha en skön kväll.

torsdag 26 februari 2009

Nu kommer jag inte undan längre, plankan har hittat mig.

Idag hade jag tid hos min nya sjukgymnast. Hon heter Lisbeth och var jätteduktig. Jag tänkte gå till en sjukgymnast som Cykelmygg tipsat om men det blev till IMC istället. Jag har varit där en gång tidigare och kände redan då förtroende för dom. Jag har väl bara varit för snål innan och gått till en "vanlig" sjukgymnast som inte var specialicerad på idrottsskador. Lisbeth tog sig en rejäl titt på min kropp och jag har ingen skada på hamstrings. Tjoho! Det som är felet är dels att mitt bäcken var snedvridet. Vänster bäcken drog åt ett håll och höger åt ett annat. Det andra problemet var att mina magmuskler är kassa. De är så kassa att andra muskler får sätta in när mage och rygg sviker. Jag har varit taskig mot min kropp.

Nu har Lisbeth fixat bäckenet och gett mig övningar som ska stärka bålen. jag kan inte längre undvika plankan eller ryggresningar, nu måste jag ta tag i mina kassa muskler. Vilgot kom med ett kejsarsnitt och jag har helt enkelt inte tränat upp mina magmuskler efter det. Jag tycker det känns skönt att veta att det går att göra något åt och att jag får träna.

Jag ska för tillfället inte springa några långpass förrän jag fått mer styrka i bålen men jag tänkte dela upp passen så jag kör en mil på fm och en mil på em. Det måste ju vara bättre än inget.

Idag sprang jag hem från jobbet. det blev blygsamma 6k. Inget att skryta med men jag kände inte av baksidan i alla fall.

tisdag 24 februari 2009

Skön vila

Det är skön vila för mina ben som gäller nu. Jag skulle tränat idag men så kom snyggingen Vilgot emellan. Jag var sent hemma från jobbet och han var så otroligt oemotståndlig så jag kunde inte slita mig ifrån honom. Jag har fortfarande ont i benen sen långpasset i lördags så jag antar att det är okej om jag vilar.


Imorgon måste jag försöka ta tag i mig själv igen. Klipptid måste bokas och jag måste boka tid hos en ny sjukgymnast. Jag ska försöka börja fundera på min toastmasterroll trots att det är tre månader kvar men jag vet att tiden dit snart kommer att kännas knapp. Jag måste kolla upp en bra hudvårdsserie för min hy är fruktansvärd. Jag hoppades att det skulle bli bättre efter graviditet men icke. Jag ska fundera ut ett bra träningsmål för veckan och planera lite kring det. Jag ska ta mig en rejäl funderare på om jag verkligen har 1.40 som mål på Göteborgsvarvet.

Som sagt jag har lite i-landsproblem att ta tag i.

Mr D kollar på fotboll, det är Zlatan och han är gud hemma hos oss. Jag passar på att dra mig tillbaka och ska grotta ner mig i denna veckans träning. Ska läsa lite bloggar, få tips om pass och knåpa ihop något innan jag släcker lampan. Imorgon är det fullt ös igen. Just nu älskar jag mitt jobb.

söndag 22 februari 2009

Då var det klart

Jag har fått ihop mina 7 mil denna veckan. Den sista milen är precis sprungen. Klockan är 22.00 och jag ska få gå och lägga mig nu. Imorgon börjar jourveckan. Jag antar att det kommer att bli en hel del att göra men det har jag inget emot. Jag gillar när det är fullt upp. Jag är ny på jobbet så det ska bli kul att se vad vi får för case.

Imorgon ska jag säga tack och hej till min sjukgymnast. Inte för att hon inte är trevlig men det enda hon gör är att sätta en apparat med plattor som ger ström ner till musklerna. Hon behandlar även med ultraljud. Hon har inte sagt att jag ska vila, hon har egentligen inte sagt något alls. Så jag har fortsatt som vanligt. Hon säger att jag ska springa på som vanligt om det inte ger mer smärta. Jag ska gå till någon som vill prata mer med mig om vad det är jag kan ha för problem.

Imorgon har en tjej på jobbet tagit ett trevligt initiativ. Vi ska ha tjejkväll med mat och snack. Riktigt trevligt. Imorgon är det en välförtjänt ledig dag från löpningen.

lördag 21 februari 2009

Ett tungt långpass

Jag måste erkänna att jag inte diggar långpass. Så var det skrivet. Efter några år med långpass har jag nu äntligen insett att det nog är det tråkigaste passet på hela veckan. Man måste hålla igen, det är långt och de kan ibland vara riktigt tråkiga. Visst under passets gång finns det stunder och km som är roliga men sen går det tillbaka till tristess igen.

Mitt långpass idag blev 21,5k. Min klocka la av mitt i passet men uppskattningsvis sprang jag på ca 1:55h. Jag vet ju när jag stack hemifrån och jag vet när jag kom hem igen.
Idag var det ett riktigt tungt pass. Första 6k kändes toppen men sen satte baklåret in. Detta baklår som jag inte blir klok på. Hamstrings säger sjukgymnasten. Jag säger inget men jag vet att hennes behandling inte hjälper i alla fall. Det knasiga är att det blir inte sämre utan har varit konstant sedan jag fick det. Jag kan uppenbarligen springa 2 mil med smärtan utan att det gör något och jag har bara ont när jag springer. Jag får försöka gå till botten med det och söka hjälp på annat håll.

Idag hade jag inlägg i mina puma och det gick riktigt bra. Jag klarade av att håll mitt löpsteg mycket bättre så de får helt enkelt stanna kvar i skorna tills jag införskaffat nya.

Malmö är ingen höjdarstad att springa långpass i. Vi har inga stora vackra parker att springa i och stan är ju inte så stor men jag har en runda som ändå funkar ganska så bra. Jag är nöjd att jag inte la av utan fortsatte nöta. Visst, långpass är bra för mig för jag får träna pannbenet men man kan ju inte ösa på. Men så är det. Man kan inte älska allt, vissa pass ska bara genomföras. Nu är det en hel vecka till nästa.

Jag ska ta och sova en stund nu. Vilgot sussar sött i sin säng och Mr D har lagt sig för att blunda lite. Ikväll blir det middag med goda vänner och imorgon har jag min sista mil kvar att springa för veckan. Klarar jag att fixa den ynka milen är jag i mål och har då samlat ihop 7 mil denna veckan. Ha en trevlig kväll.

fredag 20 februari 2009

Ladd

En av mina favvofilmer "När lammen tystnar" (inte helt otippat) visas på tv. Jag har laddat inför morgondagens långpass med god mat, lite vin och en och annan bit godis i kväll och ska snart dyka ner i sängen. Det har varit en bra jobbvecka och jag känner mig superinspirerad.
Vilgot är lite snuvig men vädigt pigg ändå. Han tog sina första steg för ett par dagar sen. Jag blev sådär tramsigt glad och var tvungen att ringa runt och berätta om det.

Håll nu tummarna att det blir ett bra långpass imorgon, att jag kommer upp i 20 k och att benen håller.

torsdag 19 februari 2009

Morgonlöpning

Klockan ringde irriterande nog redan 06.00 idag. Trött och halvt medvetslös drog jag mig sjäv ur sängen. På med löparstassen och ut i kylan. Ute snöade det. Det var mörkt och tyst. Jag mötte en enda joggare under mitt pass. Jag klev in på kontoret 07.30 och hade vid det laget hunnit vakna men det tog tid. Efter dusch och lite frukost mådde jag som en prinsessa.

Det var ett tungt pass som jag bara skulle uthärda. Jag lyckades få ihop 12k på 1.06h. Jag hade ont i baklåret och kände av det onda på insidan men det var inte så jag inte pallade med det. Efteråt kändes alls okej igen. Knasigt nog fick jag ont i andra benet i morse, på baksidan där också. Jag funderar och funderar på vad det är som är fel. Jag kan ha ändrat mitt löpsteg nu när jag har nya dojjor eller inte tagit ut steget eftersom marken var snöbelagt. Ärligt talat så vet jag inte vad det beror på. Jag får nog kapitulera och ta tillbaka Asics till mina fötter för löpningen funkade mycket bättre med dom i mitt liv.

Nu kaffe och en bit mörk choklad. Fredag imorgon jippi!!!

onsdag 18 februari 2009

Hej igen

Jag har funderat på om mina Puma skor egentligen är så bra. Jag håsade ju upp mina Pumadojjor rejält när jag köpte dom men nu efter att ha sprungit med dom i en månad så tycker jag att de är stumma. Jag har till och med börjat fundera på om det är därför jag får ont på insidan av mitt lår. Hmmm, jag hade ju inte tänkt punga ut med stålar på ett par nya löpardojjor just nu. Jag ska testa spring i mina gamla dojjor imorgon bitti.

Transportrundan är avklarad. Det blev 6k lugn löpning på ca 35 minuter. Till jobbet,lastade av mat, kläder och allt annat jag lyckats få ner i väskan och sen hem igen. Vad skönt det är att springa på kvällen! Jag hade nästan glömt hur najs jag tyker det är. Nu när solen kommer stanna kvar längre och längre på kvällarna kanske man kan ta sig en runda efter 20.00 på kvällen. Nu glass sen sova.

Kvällen har infunnit sig

Jag ska ut på leveransrunda. Efter att ha läst Fröken Snorks blogg ska jag nu ge mig iväg på en runda trots att det är rysligt kallt och klockan tickat på till 21.00. Men om man ser vägen till jobbet som en möjlighet att träna så kommer man få ett löppass nästan gratis. Så nu ska jag packa väskan och springa iväg med den så det finns ombyte på jobbet imorgon. Imorgon blir rundan lite längre och jag vill inte behöva ha med väskan då. I kväll blir sträckan inte så lång, som sagt bara transport.

tisdag 17 februari 2009

Soliga tisdag

Dagen bjöd på underbart solsken så jag passade på att ta ut min fys idag. Jag sprang 10k i hyfsad fart, klockan stannade på 48.29 så det var nog inte riktigt 10k. Jag får inte ihop gårdagens löpning med dagens, kan inte förstå hur det kan skilja så mycket på flåset. Igår kändes det som om jag inte sprungit på ett halvår och idag kändes det bra.

Mitt ben kändes okej, jag hade känningar under passet men det var ingen smärta som som blev värre. Efteråt kändes det bra, jag hade inte ont som jag haft tidigare vilket bådar gott. Jag ska till sjukgymnasten imorgon och få lite behandling.

Mitt lilla experiment med att utesluta glutenprodukter funkar fint. Jag måste bara tänka lite annorlunda när jag ska handla och laga mat. Magen mår i alla fall superduper av det!

måndag 16 februari 2009

Måndag, denna underbara dag!

Måndag, en härlig dag. Idag på jobbet pratade vi om "söndagsångest". man har ångest för att det är måndag igen och en ny jobbvecka börjar. Men faktum är att jag aldrig brukar ha söndagsångest. Även om jag inte alltid gillar jobbet så gillar jag måndagar bra mycket bättre än söndagar. Nog om veckodagar.

Idag var det dax att testa benet. Jag sprang 10k i lugn, stabil fart på löpbandet. Fick sänka farten och gå i ett par minuter två gånger. Lite ur form! Hoppas att det beror på att jag tankat dåligt. Min kropp är inte direkt fylld av en massa energi just nu. I vilket fall som helst kändes benet bra. Direkt efter satte jag mig på spinningcykeln och körde 55 min tuff spinning. Bra, riktigt bra instruktör och det var jättekul! Efteråt var jag grymt slutkörd fast på ett bra och härligt sätt. Det var så länge sen jag kunde träna så länge och utan att vara stressad. Vilgot har varit på semester ett par dagar hos mormor och morfar:). På vägen hem från SATS kände jag av insidan av låret men nu en timme senare känns det okej igen. Jag får avvakta och se efter löppasset imorgon. Jag är så glad över att ha tränat och tagit ut mig, det känns som om det var evigheter sedan.

söndag 15 februari 2009

Okej, vad var fokus nu igen?

Efter två veckor fyllda med näst intill ingen träning alls är jag nu taggad till tusen när en ny måndag träder in i mitt liv imorgon.
Mitt fokus är ju att springa Göteborgsvarvet på en som det känns nu knasigt snabb tid 1.40h och klara Köpenhamns maran på 3.45h. I vår känns det viktigare att få en bra tid på GTB varvet än på maran. Maran tar jag som en bonus om mina ben håller.

Jag skulle testspringa mitt ben igår men det blev uppskjutet tills idag. Jag tog en vilostund igår istället och det var nog bra för igår kväll kändes det som att jag nått kulmen på vad stress och dålig sömn gör med min kropp. Jag hade fruktansvärda magsmärtor och det tog ett bra tag innan det avtog. Jag funderade efteråt på vad det kunde bero på. Jag har haft problem hela vecka och och har trott att det berott på stress och dålig sömn men det gjorde så förbannat ont att jag blev osäker på om det verkligen kunde vara så enkelt. Jag har därför bestämt mig för att undvika mat med gluten i för att se om magen kan lugna sig lite. Jag har ingen aning om det har med gluten att göra men man kan ju alltid testa. Idag har jag låtit bli mat med gluten i och mår mycket bättre i magen. Jag kör på detta ett tag och ser vart det leder.

Så till träningen. En testrunda på en halvtimme skulle avklaras men jag hann bara 1km innan jag gick in på Fair Play stadion i Malmö där Mr D spelade innebandy. Jag skulle bara kolla ställningen men stannade kvar för det var så jäkla jämt och spännande. Åkte hem med Mr D efteråt. Det får man väl kalla ett fiasko?! Jag vet inte hur det är med mitt ben, det där som gör ont på insidan av mitt ben. Jag kände av det lite efter ca 500m men eftersom jag inte hann längre så vet jag ju inte.

Så till frågan, var är fokus? Vad är mitt mål? Jag tar en vecka i taget från och med nu. Denna veckan ska mitt mål vara 5 löpdagar och förhoppningsvis många mil i skorna, helst 7!.

Nu ska jag sova och samla energi.

lördag 14 februari 2009

Solen skiner och hjärtat bankar

Solen skiner och det ser fantastiskt ut. Just nu är jag fast i lägenheten. Har inte ens hunnit till duschen men har stora planer på att ta mig dit efter detta inlägget.

Idag är det alla hjärtans dag. Jag och Mr D har hängt ihop läääänge men aldrig riktigt varit bra på att fira denna dagen. Jag tror inte att vi kommer bli bättre nu när vi fått barn. Mr D är till skillnad från mig väldigt duktig på att visa sin kärlek till mig genom att överrösa mig med komplimanger och en och annan prsent då och då. Jag ska försöka bli bättre på det.



Det är inte bara alla hjärtans dag idag, det är även min storebrors födelsedag. Min bror heter Henrik och bor i Göteborg vilket är ca 30 mil för långt ifrån. Min bror, min förebild och bäste vän. Grattis på din födelsedag!!!


Jag hoppas kunna testspring på mitt ben idag. Jag tänkte ge mig ut senare idag. Jag har haft problem med magen och inte kunnat äta ordentligt på snart en vecka. Men jag testar en runda ändå. Nu ska jag hinna in i duschen innan Vilgot vaknar.

torsdag 12 februari 2009

Nu är det nice igen

Fasiken vad jag varit gnällig i mina senaste inlägg. Nu är det slut på gnället.

I går var jag hos sjukgymnasten. Jag trodde jag hade sabbat min ljumske men det visade sig att det inte alls hade med min ljuske att göra. Jag har förmodligen sträckt till någon muskel i benet helt enkelt. Jag har inte testat springa än men har inga smärtor när jag rör mig till vardags.

Jag känner mig piggare än på länge och har insett att det nu är dags att lägga om mina kost- och sömnvanor. Jag har alltid trott att jag ätit bra och nyttigt men har inte varit någon slav under någon diet. Jag hatar att begränsa mig till det ena eller det andra. Nu har jag tagit beslutet att bli ännu bättre på att välja bra saker som jag stoppar i munnen och framförallt bra mellanmål som ger mig styrka att fixa hela långa dagen. Sen ska jag ha som mål att sova 7 timmar varje natt. Jag kommer nog komma en bra bit på vägen från trötthet och lågt blodsocker.

Nu ska jag dricka kaffe och njuta av tystnaden här hemma. Vilgot sover och Mr D spelar innebandy.

tisdag 10 februari 2009

Kajko

Idag är det en ofrivillig träningsfri dag. Jag har varit hemma från jobbet idag. Jag mådde extremilla och var yr. Jag har väl fått Vilgots baciller antar jag. Nu mår jag i alla fall bättre och Ville mår mycket bättre och det är det som är det viktigaste.

Mr D var och köpte voltaren till ljumsken men jag har inte tagit någon tablett än. Jag vill till sjukgymnasten först. Jag antar att det blir så här kajko iland, allt kommer på en gång och just då och nu känns det skit men sen när allt lagt sig så är det bortblåst.

Många tankar far genom huvudet när man får motgångar. Jag vill så mycket hela tiden. Det vill vi ju alla och alla har vi våra motgångar. Jag ska försöka njuta av mitt lilla avbrott, hitta andra träningsalternativ och sova ut ordentligt när jag kan. Sen ska jag seriöst se över vad jag stoppar i mig för jag vet inte om jag mått dåligt idag för min kropp inte klarar sig på det jag äter eller min knasiga sömnrytm som varit de senaste veckorna.

måndag 9 februari 2009

Snart kastar jag in handduken

Imorse vaknade jag efter 5(!) timmars sömn kl 04.30. Jag kunde inte somna om och bestämde mig därför för att springa till jobbet och börja lite tidigare för att kunna komma hem tidigare.
Jag lunkade på och fick ihop 12k. Under min joggrunda kände jag att jag hade ont i ljumsken, på insidan men tänkte att det ger sig nog.

Under dagen som gått har jag haft jätteont när jag går. Vad sjutton är det nu. Jag har aldrig haft problem med mina ljumskar och vill inte ha det nu heller. Undrar lite om det hänger ihop med mitt onda baklår. Jag ska som tur till sjukgymansten på onsdag.

Ibland undrar jag bara vad fan problemet är, kan det inte bara få vara lätt och problemfritt. Jag vill inte vila från löpningen. Jag vill inte alls det.

söndag 8 februari 2009

En jobbig vecka är äntligen slut

Äntligen en stund för mig själv och så lägger jag den på att läsa bloggar och blogga själv!
Men jag behöver stärka mig och mitt inre just nu och vad passar inte bättre än att läsa vad alla bloggat om de senaste dagarna?!

Vilgots magsjuka gick överstyr och han lades in med drop på fredagen, vi låg kvar till lördag. Det har varit hektiska dagar hela veckan och jag har sovit och ätit väldigt lite. Vilgot var så liten och hålögd och hela mitt hjärta värkte när jag såg på honom. En kille som annars sprudlar av energi och som alltid ler var tyst och stilla och orkade inte le tillbaka.

Nu har allt stabiliserats och han har fått tillbaka sin energi och leendet är tillbaka på läpparna. Underbart att det vände så pass snabbt.

Själv vaknade jag efter en god natts sömn med muskelvärk och ett riktigt sockerfall. Jag försökte snabbt få upp blodsockret och bannade mig själv för att jag inte ätit ordentligt. Nu känns allt bra. Vår lilla familj håller på att hämta sig och jag ska tillbaka till jobbet imorgon. Jag längtar efter att hoppa i mina dojjor, ge mig ut i Malmö och rensa alla tankar som samlats på.

Jag hade tänkt springa så mycket i veckan som gick, och som vanligt när det inte blir som man tänkt sig blir man besviken. Det viktigaste är att Vilgot hämtat sig och att det imorgon är en ny vecka som jag kan fylla med hur mycket löpning som helst.

torsdag 5 februari 2009

12k

Efter en turbulent dag med många hetsiga diskussioner i kafferummet fick jag äntligen sätta på mig dojjorna och springa bort all frustration. Det blev en runda på 12k, ingen tid bara känsla och lätta steg. Underbart.

Vilgot är fortfarande sjuk så det var bara att kasta sig in i barnbajsvärlden. Men han är så jäkla mysig för han bryr sig inte om han mår knasigt i magen, han är lika busig och påhittig som vanligt.

onsdag 4 februari 2009

Bara en massa barnbajs

Idag har det inte hunnits med någon träning. Igår när jag kom hem hade Vilgot blivit magsjuk. Han bara bajsade och bajsade hela kvällen lång. Jag kastades in i ett virrvarr av barnbajs, bad, blöjbyten och vätskeersättning. Både jag och Mr D stupade i säng. Natten var lugn men det har fortsatt idag så jag gick på mitt andra skift när jag kom hem. Vad sjutton hade man gjort om man varit ensam med Vilgot hela tiden? Klart man hade fått gilla läget men vad hade man gjort med sig själv?! Nu sover knatten och Mr D är ute och luftar sina nya fina löpskor. Jag ska lägga mig snart, ska bara packa väskan inför morgondagen. Det ska bli morgonträning!

tisdag 3 februari 2009

VO2 max fart intervaller

Idag har det blivit intervaller. Fruktade intervaller som jag varit lite nervös inför hela dagen.
Jag skulle springa 4x1000m i VO2 max fart vilket för mig skulle vara 4.15 men eftersom jag fegade satte jag upp målet att klara intervallerna på 4.20.

Jag satte bandet på 1 grads lutning, jag hatar inte det lika mycket som innan, jag har väl börjat vänja mig. Efter 2k uppjogg i 11km/h fart blev det fyra intervaller:
1. 4.16 med en maxpuls på 168
2. 4.17 med en maxpuls på 168
3. 4.17 med en maxpuls på 172
4. 4.20 med en maxpuls på 173

Jag avslutade med 2k nerjogg.


Jag hade inte behövt frukta intervallerna. De tre första kändes riktigt bra. Visst var det jobbigt men inte alls så tufft som jag trodde det skulle bli. Den sista var dock äckeljobbig och jag ville kasta in handduken men lyckades ta mig i mål. Huvudet var med mig även idag.

VO2 max fart intervaller ska höja min syreupptagningsförmåga om jag förstått allt rätt och tjoho vad myket mer syre jag kan ta upp nu!

måndag 2 februari 2009

Bra att benen vill när huvudet strejkar

Jag har fått skäll av Mr D för min stavning. Jag glömmer bokstäver och ska nu försöka bättra mig.

Idag började min utbildning. En dag fylld av nya intryck. Det kommer ta ett tag innan jag kommit in i det men till slut kommer allt att bli super.

Jag har ju legat på latsidan och inte fått någon träning gjort sedan i fredags. Så, när klockan slog 16 flexade jag ut och tog på mig löparstassen och sprang en runda innan jag kom hem.
Jag ville 12k men hann bara 9,5k eftersom Mr D skulle iväg på innebandyträning. Klockan stannade på 47,22min och min medelpuls låg på 152. Som max var jag uppe på 160.

Det var blandade känslor att springa idag. Huvudet sa nej men benen sa ja så dom pinnade på. Knasigt men bra för jag fick mig en runda tack vare benen.

söndag 1 februari 2009

Jag är en varannanveckare

När jag tittar på hur jag tränat de senaste veckorna har jag upptäckt att jag varannan vecka tränat på bra för att veckan efter ligga på låga miltal. Jag vet inte riktigt vad det beror på eftersom jag egentligen har tid att träna lika mycket varje vecka. Nu i helgen har jag hoppat både långpass och distanspass.

Jag skulle peppa mig med ett par nya löpartights idag men hittade inga. Däremot hittade Mr D ett par löparskor. Han slog till på ett par Asics Nimbus. Han svävade på moln sa han. Och precis så är det att få på sig ett par sprillans nya löpardojjor.

Jag vill inte vara en varannanveckare så nu ska jag planera inför kommande träningsvecka.